Zapraszamy na integracyjno- terapeutyczny wyjazd nurkowy

w pięknym jeziorze Płotki pod Piłą

Więcej o nurkowaniu przeczytasz tutaj

Kiedy? 04 - 06.10.2024

Dla kogo? Dla młodzieży z orzeczeniem o potrzebie kształcenia specjalnego i wszystkich młodych ludzi od 10 roku życia chcących zanurzyć się w podwodny świat, z opiekunem.

Co? Intro, czyli nurkowanie dla osób bez certyfikatu nurkowego z doświadczonym instruktorem.
wraz z wprowadzeniem i objaśnieniem zasad bezpieczeństwa oraz z instrukcją jak prawidłowo korzystać ze sprzętu nurkowego.
Nurkowanie odbywa się w piankach neoprenowych, do tego kaptur, rękawice, ocieplacz i zimno nie jest groźne:)
W polskich jeziorach woda poniżej dwóch metrów ma taką samą temperaturę niezależnie od pory roku.

Za ile? 2 noclegi dla 2 osób i Intro dla jednej osoby - 1000 zł*
nocleg dla dodatkowej, nie nurkującej osoby - 200 zł*
dodatkowe nurkowanie - 600 zł*/**

*podane ceny obowiązują w przypadku przekazania Fundacji darowizny z której Fundacja opłaci wyjazd. W sytuacji, gdy potrzebna jest faktura, do w/w cen należy dodać 23% VAT.
* *dodatkowe nurkowanie należy zgłosić najpóźniej 10 dni przed wyjazdem.

Nurkowanie jest sportem ale pełni też rolę terapeutyczną. Ciało porusza się w odciążeniu, zmiana ciśnienia pod wodą zmienia odczucia z ciała, daje też poczucie wolności i przekraczania własnych granic . W związku z tym jest możliwość otrzymania faktury za zajęcia terapeutyczne/rehabilitacyjne.

Dojazd do Piły oraz przejazd hotel - baza nurkowa we własnym zakresie. Istnieje możliwość otrzymania zaświadczenia dla PKP o podróży na rehabilitację. W sytuacji przyjazdu transportem publicznym organizatorzy zapewniają transport na trasie dworzec - hotel i hotel - baza nurkowa. Zapotrzebowanie na taki transport należy zgłosić najpóźniej 1 dzień przed wyjazdem.

Wyżywienie we własnym zakresie. Jest możliwość zamówienia obiadu (najpóźniej trzy dni przed wyjazdem)
Wieczorem w sobotę ognisko!

Harmonogram

Dzień 1

14.00 – 19.00     Przyjazd na miejsce noclegu – hotel Stara Wozownia
20.00 – 21.00    Spotkanie organizacyjne